htg-nyt

Reunert i Lübeck - dag 1

Følg Reunert og HTGs eventyr i Lübeck

Af Marius Buch Holtze
27. maj 2024

Elever fra Høje Taastrup Gymnasium strømmede til en stor dobbeltdækkerbus, da årets tur til Lübeck skulle til at begynde. Men det var ikke kun elever fra Høje Taastrup Gymnasium, som skulle med, vildsvinet Reunert var nemlig også blevet inventeret med, selvom det krævede en meget lang forklaring overfor skolens ledelse for hvorfor - som i sidste ende bare endte med at Reunert raserede deres kontor indtil de gav sig.

Hvem er Reunert egentligt?

Man ved måske ikke på forhånd hvem Reunert er. Faktisk ville det overraske mig, hvis man gjorde. Reunert er et vildsvin, men han er også så meget mere end det! Han er historiker, historieinteresseret, læser af historiebøger og generelt bare noget, som har et eller andet med historie at gøre. Nogen ville måske anse det som lidt af en besættelse for ham, da han i stedet for at tage ud og fyre den af til fester i stedet bare fyrer den af med en god bog om Napoleons storhed og fald, og hvis nogle prøver at forføre ham vil han ikke anset det som andet end et forsøg på at lære hans sande holdning til Agadirkrisen. Reunert har ledt efter spor efter historien i både Berlin og København, og vil nu fortsætte sin søgen efter tilfredsstillelse i den lille by Lübeck i Tyskland.

Turen derover

Turen derover blev mest af alt brugt på sidde i en bus, noget som Reunert heldigvis var vant til efter alle hans andre rejser, og han havde også selskab af en vis Mathias fra klassen 1z, som ikke umiddelbart kunne sige særligt meget om historie, men som alligevel kom med en masse interessante spørgsmål alligevel.

Reunert var dog ikke kun i bus, for vi skulle nemlig også med færge. Her fordelte alle eleverne sig og spise noget lækkert mad. Reunert stod udenfor på dækket under hele turen, og nærstuderede ruten fra Rødby i Danmark til Tysklands grænse meget nøje, så han ville kunne finde vejen hjem, selv hvis eleverne fra Høje Taastrup Gymnasium skulle efterlade ham.

Efter en lille tur over vandet, var det tilbage i bussen, som egentligt også var hyggeligt nok, selvom der var noget fejde kørende mellem et par af eleverne, som Reunert helst ikke ville blande sig i, da de ikke havde noget med historie at gøre. Vi kom til sidst frem til et hotel - og der var det, at balladen skete! Eleverne var simpelthen nødt til at dele ikke alene værelser, men også senge, toiletter og meget andet. Reunert gad dog intet af det overhovedet, og valgte bare at smide de elever, han skulle være sammen med, ud ad værelset (og på en meget voldsom måde skal det tilmed siges). Reunert kunne så læne sig tilbage i fred og ro, mens de andre elever kunne få lov til at sove på gaden eller et eller andet, som Reunert ikke bekymrede sig om overhovedet… i hvert fald ikke indtil hans første aktivitet skulle til at begynde…

Byvandring

Reunert blev med det samme glad, da han hørte, at vi skulle ud på byvandring. Det med at rende rundt i byer og leder efter historien er også hele hans ting. Han fulgte strømmen af elever, som havde i gang med at tale om alt andet end historien, som næsten gav Reunert et raserianfald. Men så meget kunne Reunert alligevel ikke bebrejde dem, da Lübeck måske alligevel heller ikke er den by med den største mængde historie at udforske.

Reunert blev straks meget betaget af en flot sø, hvor der tilmed også var et par statuer, man kunne kigge nærmere på… men hans viden strækker sig desværre ikke så langt til at han ville kunne sige noget interessant om det. Efter at have gået nogle yderligere meter ned igennem byen og kigget på nogle yderligere omgivelser - så kom vi frem til noget, som måske var en smule interessant. Nemlig byporten Holstentor, som efter sigende skulle have stået der i flere århundreder, og bevogtet byen Lübeck, selvom den efter sigende heller aldrig skulle have mødt nogen udfordring eller trussel overhovedet. Nogle flotte bogstaver står skrevet: S P Q L

Turen var dog kunne lige begyndt… og det skulle vise sig, at vi bestemt ikke havde set hele Lübeck allerede, selv ikke Reunert! Vi søgte hen i retning af et museum, men det må blive en betratning til en anden dag, da lærer David hurtigt smed vores opmærksomhed hen på noget andet.

Reunert og en lille gruppe elever, som han var meget nysgerrig på, fordi han ikke kendte dem så godt i forvejen (ikke at han kender så mange i forvejen, men det er på ingen måde Mathias fra 1z alligevel).

Vi kom forbi flere spændende skibe med spændende navne, og så også rimeligt meget skrald over det hele - blandt andet nogle klamme sko, som bare var blevet lagt på jorden - og inden Reunert kunne nå at lægge sig og rulle i dem, så blev han altså trukket væk af en elev.

Vi gik videre, og så nogle andre flotte bygninger, endda et i en størrelse, som faktisk passede Reunert meget godt. Han fik også sat sig på en bænk… og så flere huse… og flere huse… og det er selvfølgelig også meget hyggeligt alt sammen, men det er ikke den historie, som han er kommet herud for at finde! Han håber virkeligt meget, at det kommer til at ændre sig i morgen, når turen til Lübeck fortsætter…

htg-nyt