htg-nyt

HTG-samling 26⧸9

En intens og hæsblæsende samling!! (Okay den var ret normal)

Af Marcus Færk Henriksen
28. september 2024

Torsdag d. 26. september var det endnu en gang blevet tid til HTG-samling på HTG. Som I nok husker, var <a href="https://www.htgnyt.dk/artikel/htg_92c68ee" target="_blank">sidste HTG-samling</a> den største og længste samling nogensinde. Og så tænker I nok at det ikke kan blive meget mere ekstremt end det… Well, det viser sig, at <i>denne samling</i> var… helt normal.

”I må gerne rykke lidt tættere på,” lød det som altid da samlingen skulle til at starte. Den opfordring tog nogle til sig, andre gjorde ikke. I hvert fald satte alle sig ned, og så kunne vi begynde.

Fællessang

♪ Går igennem skoven ganske alene... ♪

Vi begyndte som altid med at synge fællessang. Men først introducerede Vibeke lige sangen: det var nemlig <i>Sensommervisen</i> vi skulle synge, som jo er meget passende i forhold til tiden på året. Og desuden er det min yndlings-fællessang. (Ikke at det betyder noget for nogen som helst.)

Så sang vi ellers, og det lød smukt… Lige indtil skærmen med sangtekster gik sort. Og i det øjeblik føltes det nærmest som dengang jeg skulle lære at cykle, hvor min far for første gang slap støttestangen. Man var pludselig helt uden hjælp (dvs. sangtekster) i den kolde nådesløse verden, hvor Jan bare spillede videre på klaveret, og det kan jo godt få nogle meget forskellige reaktioner frem fra folk. Nogle gav helt op på overhovedet at synge, andre sang videre men gættede sig til teksterne, og for enkelte dygtige elever lykkedes rent faktisk i at huske teksterne og synge videre. Wow.

Nå, men det varede ikke længe før problemerne var løst, og så sang vi færdig - dog med lidt mindre entusiasme efter at have oplevet så stort et svigt. Nogle vil måske aldrig helt komme sig over det…

HTGaming med IT-Kim

Dog tror jeg det hjalp på chokket at Kim nu kom op på scenen i al sin pragt. Han ville informere om og reklamere for <a href="https://www.htgnyt.dk/artikel/htg_ac8863f" target="_blank">HTGaming-arrangementet</a>, der skulle afholdes på lærerværelset fredag d. 27. september (dagen efter denne samling).

Men Kim ville ikke kun <i>fortælle</i> om arrangementet, han havde nemlig også forberedt en episk video (a la den fra sidste samling), som <i>virkelig</i> skulle sælge det for eleverne. Det er igen svært at forklare præcis hvad videoen gik ud på, siden den ligesom overgår alle ord, men der var i hvert fald en AI-stemme der fortalte alt muligt om, at arrangementet både ville være iskoldt, brandvarmt, og at der ville være helikoptere til stede. Lyder fedt, synes jeg.

Selv ikke billeder kan formidle hvor storslået videoen var

Videoen fik kæmpe klapsalve, og Kim tilføjede så, at IT rigtig gerne vil slå deres nuværende rekord på 25-26 folk til stede til arrangementet. Så ja. Arrangementet vil ligge kl. 16:22-- (Hvad? Nå, er det forkert…? Nååhhh… ) Undskyld, jeg mener: Arrangementet vil ligge fra kl. 16 til kl. 22, og hvis man kommer, er der både chance for kage og besøg fra Jakob Stegelmann, åbenbart.

Skralde-arrangementets vindere

Rebecca fra 2u kom op. Eller, det ville nok give mere mening at introducere hende som ’Rebecca fra klimaudvalget,’ for det handlede nemlig om det <a href="https://www.htgnyt.dk/artikel/htg_467c47b" target="_blank">skraldeindsamlings-arrangement</a>, som klimaudvalget afholdt i uge 37.

Og det var altså blevet tid til den officielle sejrsceremoni for det hold, der vandt den lange hårde kamp. Dog skal dette tages med et gran salt, for som vi alle ved var det faktisk to <i>hold</i>, som sammen var ’vinderne’ af kampen. (Nej, jeg prøver ikke at skrive om på HTG’s historie ved at udnytte min magt som redaktør på skolebladet… Okay, måske en lille smule. Men i det mindste indrømmer jeg det, right?)

Nå, men vinderholdet, som bestod af Rosa, Caia og Marcus fra 3s, vandt som lovet 3 biografbilletter for deres flotte resultat på 10,5 kg skrald. (Lad os bare se bort fra at jeg taler om mig selv her.) Holdet gik op til scenen for at tage imod deres biografbilletter, og de fortalte også at de havde det fantastisk og at de ville bruge billetterne på at se Minecraft-filmen sammen.

Men det var ikke ovre, for 2. plads-holdet modtog også en præmie! De havde nemlig samlet 9,5 kg skrald, hvilket næsten er lige så meget som vinderne og betydeligt mere end de fleste andre hold. Så det synes klimaudvalget altså var passende, selvom der ikke officielt var blevet lovet billetter til 2. pladsen. Holdet, som bestod af Marius fra 2s og Mathias fra 2z (men som kun var repræsenteret af Marius), kom op og modtog deres præmie, som også var biografbilletter. De fortalte at de kun havde det okay og at de ikke havde tænkt sig at se Minecraft-filmen.

Vinderne af musikquizzen til HTGrill

Et overskueligt slide med en meget simplistisk stil

Men kåringerne var ikke forbi. For nu skulle der nemlig udnævnes en vinder af musikquizzen til HTGrill, som man lige måtte pakke frem fra hukommelsen, for det er efterhånden ret lang tid siden… Det viste sig dog, at der simpelthen var så mange vindere til den quiz, at man måtte trække lod om hvem der skulle vinde præmien (som var slushice til klassen/klasserne). ”Næste år må vi vel gøre den lidt sværere,” sagde de.

Og så trak de en vinder, og det blev: *trommehvirvel på lårene* klasserne 2v og 2z!

Vinderne af HTG-løbet

Wow, der er godt nok mange vindere til den her samling. Og nu var blevet tid til vinderne af HTG-løbet, som også foregik for ret lang tid siden. Vinderholdet havde fået et karaktergennemsnit for alle posterne på over 11 (meget imponerende), og det var: blå!

Festudvalget

Maria kom op og fortalte helt kort, at introfesten her for ikke så lang tid siden var en stor succes, og at de snart ville lave en ny fest. Derfor inviterede hun til festudvalgsmøde dagen efter samlingen i frokostpausen - både til dem der allerede var med i udvalget, men også til dem der gerne vil være det. Eller til dem der bare gerne vil have kage, for det ville der nemlig også være, blev der sagt. (Ej, I skal selvfølgelig ikke komme bare fordi der er kage.)

Kim med kaffe. Han har ikke noget med festudvalget at gøre, men det er alligevel et godt billede

HTG-sangen i kanon

Og så blev det tid til at slutte samlingen af, og det gjorde man på samme måde som den var startet: med fællessang. Og det var HTG’s egen sang (altså den, der lyder ”HTG er vores sted”), som alle 2g’ere, 3g’ere og 2hf’ere allerede kender, og som de nye elever fik lov at opleve for allerførste gang. Sangen skulle synges i kanon, og derfor blev salen opdelt i tre grupper, der skulle synge en linje forskudt fra hinanden.

Og så gik i det i gang. Venstre side af salen startede - ikke med vildt meget entusiasme, men det er okay, for så kom midten af salen også på, og de løftede niveauet ret meget. Så kom højre side af salen på, og så kom det rigtig gang i den.

<p style="text-align: center">HTG er vores sted Her må alle være med Vi har charme, vi har stil, og vi synger med et smil Tra, lalu, lalu, lalej…</p>

Da sangen var færdig, rejste alle sig og gik op i deres klasser. Altså det siger selvfølgelig sig selv, men jeg skal ligesom slutte min genfortælling af på en eller anden måde.

HTG lige efter samlingen. Der var ikke fart på - det er bare et sløret billede

htg-nyt